بایگانی بدون كاغذ
شاید به نظر خیلی از كاربران استفاده نكردن از كاغذ در بایگانی اسناد و مدارك توسط شركتها و سازمانها مسأله مهمینباشد، اما اگر سری به سازمانهای بزرگ همچون سازمان تأمین اجتماعی، ثبت احوال و حتی روزنامههای كثیرالانتشار بزنید متوجه میشوید كه مصرف كاغذ در این سازمانها چقدر زیاد است و به مرور زمان نیز بایگانی این كاغذها، دسترسی به آنها و پیدا كردن یك سندخاص در میان حجم انبوهی از كاغذ، چقدر سخت و دشوار است!
شرح کامل در ادامه .........
برچسبها:
از آن جايي که طيف وسيعي از حمله ها از طريق مرورگر انجام مي شوند؛ يکي از بهترين راه ها براي تجربه امن وب، استفاده از يک ماشين مجازي (Virtual Machine) يا مرورگر مجازي سازي شده (Virtualized Browser) است. شرکت Dell يک مرورگر به نام KACE (www.kace.com) عرضه کرده است که فاير فاکس 3.6 را به همراه Adobe Reader و فلش؛ به طور مجازي در اختيار شما قرار مي دهد. بدافزار هايي که به خاطر حفره هاي امنيتي فايرفاکس، ريدر يا فلش به شما هجوم آورده اند؛ فقط در درون ماشين مجازي موجود خواهند بود و بيرون نمي آيند. خبر بدي است؟ زماني که کار به جا هاي باريک بکشد و مجبور بشويد فاير فاکس مجازي را فلاش (Flush) کنيد؛ تمام تنظيمات – اطلاعات – بوکمارک ها – آپديت ها و پلاگ اين ها و کلا هر چيزي که در فايرفاکس از آن استفاده مي کرديد، نابود خواهد شد!
پس راه ديگري که داريد اين است که از يکي از نرم افزار هاي Virtual PC 2007 (www.microsoft.com) و يا VM Ware Player (www.vmware.com) استفاده نماييد. هر دو رايگان هستند و هم مايکروسافت و هم VM مرورگر را در اختيارتان مي گذارند. مايکروسافت ويندوز ويستا يا ايکس پي را با IE8 و VM Ware اوبونتو با فايرفاکس را به شما ارائه مي دهد. پس از بين اين 3 گزينه اي که به شما معرفي شد؛ دريافتيم که هر يک عيب و حسن مخصوص به خود را دارند. در مورد KACE توضيح داديم. غير از آن بايد بدانيد که: در VM Ware ، لينوکس واقعا سيستم عامل امني است اما خيلي از افرادي که از ابتدا فقط با ويندوز کار مي کردند ممکن است به آن عادت نکنند و آن را کنار بگذارند (ربطي ندارد که گيک باشيد يا نه!). اشکال بزرگ مايکروسافت هم اين است که بعد از 3 ماه باطل مي شود و بايد دوباره آن را دانلود کنيد.
بقیه در ادامه ............
برچسبها:
امنیت اطلاعات یعنی حفاظت از اطلاعات و سیستم های اطلاعاتی از فعالیت غیرمجاز. این فعالیت ها عبارتند از دسترسی، استفاده، افشاء، خواندن، نسخه برداری یا ضبط، خراب کردن، تغییر، دستکاری.واژه های امنیت اطلاعات، امنیت کامپیوتری و اطلاعات مطمئن گاها به اشتباه به جای هم بکاربرده میشود. اگر چه اینها موضوعات به هم مرتبط هستند و همگی دارای هدف مشترک حفظ محرمانگی اطلاعات، یکپارچه بودن اطلاعات و قابل دسترس بودن را دارند ولی تفاوت های ظریفی بین آنها وجود دارد. این تفاوت ها در درجه اول در رویکرد به موضوع امنیت اطلاعات، روش های استفاده شده برای حل مسئله، و موضوعاتی که تمرکز کرده اند دارد.
امنیت کامپیوتر در حصول اطمینان از در دسترس بودن و عملکرد صحیح سیستم کامپیوتری تمرکز دارد بدون نگرانی از اطلاعاتی که توسط این سیستم کامپیوتری ذخیره یا پردازش می شود. برای افراد، امنیت اطلاعات تاثیر معنی داری بر حریم خصوصی دارد. البته در فرهنگ های مختلف این مفهوم حریم خصوصی تعبیرهای متفاوتی دارد.
ما در عصر دیجیتال زندگی می کنیم؛ بسیاری آنقدر در زندگی های دیجتالی مان غرق شده ایم که اگر یک روز اینترنت و گجت هایمان را از ما بگیرند، احساس نا امیدی و یأس خواهیم کرد. پیداست که در دنیای دیجیتال، تنها سرعت و ارتباطات فوق العاده نیست که نصیبمان می شود. گاهی نیز ویروس ها، تروجان ها، نقایص امنیتی و غیره و غیره باعث می شوند که اطلاعاتمان از دست برود و بدتر این که: اطلاعاتمان را به دست افرادی می رسانند که هرگز نمی بایست به آن ها دسترسی پیدا می کردند. در این سری مقاله می خواهیم راه هایی را به شما معرفی کنیم تا بتوانید پی سی هایتان را هر چه بهتر کنترل نمایید و از دست این کد های مخرب مزاحم خلاص شوید. پس همراهمان باشید.
به ادامه بروید .......
برچسبها:
40 توصیه به کاربران کامپیوتر
معمولا اغلب خریداران کامپیوتر در همان هفته اول خرید، مجبور می شوند برای تعمیر و یا رفع عیب آن مجددا به فروشنده مراجعه کنند. مطالعه نکات زیر احتمال خرابی کامپیوترتان را به حداقل خواهد رساند:
۱) حتی الامکان سعی کنید از دکمه ری استارت (یا Reset) و یا کلید پاور روی کیسِ کامپیوتر برای خاموش کردن و یا راه اندازی مجدد سیستم استفاده نکنید. ضمن آنکه یادتان نرود پس از خاموش کردن کیس، مانیتور را هم خاموش کنید.
۲) وقتی کامپیوترتان روشن است، هرگز برق آن را قطع نکنید، چرا که ممکن است موجب آسیب دیدن قطعات سیستم و یا ایجاد خرابی در سیستم عامل (ویندوز) گردد.
۳) همواره از نصب بودن برنامه ضدویروس مطمئن باشید و سعی کنید حداقل هر هفته آنتی ویروس خود را بروز (Update) کنید. (در این مورد مقالاتی درتالار گفتگوی سایت میکرو رایانه وجود دارد) در هنگام اتصال و استفاده از اینترنت حتما به هشدارهای برنامه ضدویروس تان توجه کنید.
۴) از قرار دادن بلندگوهای کامپیوتر در کنار مانیتور خودداری کنید چرا که خاصیت مغناطیسی بلندگوها ممکن است در عملکرد مانیتور اخلال ایجاد کند. (مانیتورهای LCD اشکالی اندارد)
۵) از پاک کردن فایل هایی که نمی دانید برای چه برنامه ای هستند و یا چه کاربردی دارند خودداری کنید. توجه کنید که درایوهای C و D در اغلب کامپیوترها حاوی برنامه های اصلی سیستم می باشند و پاک کردن پوشه یا فایلهای ناشناس از آنها، ممکن است موجب خرابی ویندوز گردد.
۶) برنامه هایی را که کاربردشان را نمی دانید نصب نکنید چرا که نصب بی مورد برنامه ها موجب کند شدن سیستم و حتی ممکن است موجب خرابی ویندوز گردد
بقیه در ادامه ..........
برچسبها:
دولت الکترونیکی را می توان چنین تعریف کرد : به کارگیری فناوری اطلاعات در بخش های مختلف دولت به منظور افزایش بهره وری و ارتقا سطح خدمات رسانی . مهم ترین نتیجه این امر ، افزایش رضایت مردم خواهد بود به شرطی که پیاده سازی دولت الکترونیکی به طور صحیح و با موفقیت صورت گیرد . به عبارت دیگر ، دولت الکترونیکی با این که می تواند یک گام اساسی برای دولت ها باشد ، چالش برانگیز نیز است . اگر دولت ها نتوانند خدمات الکترونیکی را به صورت یکنواخت و قابل دسترس ، در اختیار عموم افراد جامعه قرار دهند ، دولت الکترونیکی منجر به شکاف طبقاتی بیش تر در جامعه و در نهایت نارضایتی مردم ، و افزایش مشکلات خواهدشد .
البته این به مفهوم انکار دولت الکترونیکی نیست بلکه تاکیدی است بر برنامه ریزی دقیق تر برای این امر مهم ، که در عصر دیجیتال اجتناب ناپذیر به نظر می رسد . در این نوشتار سعی شده است که مبانی دولت الکترونیکی و اهمیت آن به بحث گذارده شود .
تعریف دولت الکترونیکی
دولت الکترونیکی به معنای اطلاع رسانی و خدمات رسانی به موقع ، دقیق و کارا در 24 ساعت شبانه روز ، 7 روز هفته و تمامی روزهای سال از طریق وسایل ارتباطی گوناگون مانند تلفن و اینترنت است .
وجوه دولت الکترونیکی :
در مبانی دولت الکترونیکی وجه های مختلفی برای آن قایل شده اند و از یک نقطه نظر می توان سه وجه کلی را برای آن در نظر گرفت :
بقیه در ادامه مطلب .............
برچسبها:
در وهله اول با بهینه کردن سخت افزارهایی چون مودم، پردازنده و رم، به طور کلی کامپیوتر شما از قدرت بیشتری برخوردار خواهد شد که از جمله در هنگام کار با اینترنت نیز خود را نشان خواهد داد
در گام اول افرایش سرعت ؛ به عوامل مختلف بستگی دارد:
در وهله اول با بهینه کردن سخت افزارهایی چون مودم، پردازنده و رم، به طور کلی کامپیوتر شما از قدرت بیشتری برخوردار خواهد شد که از جمله در هنگام کار با اینترنت نیز خود را نشان خواهد داد.
ISP - یا سرویس دهنده اینترنت یعنی کسی که شما از آن حساب اینترنت می خرید بسیار مهم است. و هرچه این مرکز از امکانات و قدرت بیشتر، یا خطوط پرسرعت تر برخودار باشد، به طور مستقیم در سرعت اینترنت شما هم تأثیرگذار خواهد بود. نکته دیگر اینکه سرعت برقراری یک ارتباط عادی به طور معمول باید بیشتر از ۳۰ kb/s باشد.
در نهایت یک سری ترفندها و نکات نرم افزاری در این زمینه راه گشاست. موارد بالا را به عهده شما می گذاریم و چند ترفند و نکته نرم افزاری برای بالابردن سرعت در هنگام کار با اینترنت در اینجا بیان می کنیم:
به ادامه مطلب بروید .........
برچسبها:
امروزه از اینترنت در ابعاد گسترده و با اهدافی مختلف استفاده بعمل می آید . یکی از نکات قابل توجه اینترنت ، تنوع استفاده کنندگان آن در رده های سنی مختلف و مشاغل گوناگون است. در سالیان اخیر و به موازات رشد چشمگیر استفاده از اینترنت خصوصا" توسط کاربران خانگی ، مشاهده شده است به محض شیوع یک ویروس و یا کرم جدید ، اغلب قربانیان را کاربرانی تشکیل می دهند که فاقد مهارت های لازم در جهت استفاده ایمن از اینترنت بوده و دارای یک سطح حفاظتی مناسب نمی باشند . کاربران اینترنت همواره در تیررس مهاجمان بوده و همیشه امکان بروز حملات وجود خواهد داشت .
برای استفاده ایمن از اینترنت ، می بایست اقدامات متعددی را انجام داد . قطعا" استفاده از فایروال یکی از اقدامات اولیه و در عین حال بسیار مهم در این زمینه است . استفاده از اینترنت بدون بکارگیری یک فایروال ، نظیر بازنگهداشتن درب ورودی یک ساختمان است که هر لحظه ممکن است افراد غیرمجاز از فرصت ایجاد شده برای ورود به ساختمان استفاده نمایند . با نصب و استفاده از یک فایروال ، ضریب مقاومت و ایمنی کاربران در مقابل انواع حملات افزایش خواهد یافت .
در این مطلب قصد داریم به بررسی نحوه استفاده از فایروال ویندوز XP پرداخته و به برخی از سوالات متداول در این زمینه پاسخ دهیم . احازه دهید قبل از هر چیز با فایروال ها و جایگاه آنان در استفاده ایمن از شبکه های کامپیوتری ( اینترانت ، اینترنت ) بیشتر آشنا شویم
به ادامه مطلب بروید .........
برچسبها: