آيا تا به حال برايتان پيش آمده است كه كار نسبتاً ضروري با سيستم خود داشته باشيد و به محض زدن دكمه Power ببينيد كه دستگاه روشن نمي شود و آيا تا به حال برايتان پيش آمده است كه دستگاهتان با فاصله زماني كوتاهي هنگ كند و يا صدا و يا احياناً دودي از آن خارج شود. در اين بخش در نظر داريم به بررسي قسمت هاي مختلف رايانه بپردازيم و در آينده به تفصيل در مورد هر يك توضيح دهيم. تا آشنايي جزيي و مؤثري با هر يك از قسمت ها پيدا كنيم و پاره اي از مشكلات رايانه خود را بهتر شناسايي نموده و در صدد رفع آن برآييم. قسمت هاي اصلي يك رايانه:

- CPU يا پردازنده: اين قطعه به عنوان مغز رايانه ناميده مي شود و مسئوليت كنترل تمام محاسبات، عمليات و قسمت هاي مختلف را بر عهده دارد. -حافظه: حافظه رايانه براي ذخيره اطلاعات به كار مي رود. حافظه با ريزپردازنده در ارتباط مي باشد، بنابر اين از سرعت بالايي برخوردار است. در رايانه از چندين نوع حافظه استفاده مي شود.

به ادامه بروید .........


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 12 اسفند 1391برچسب:, | 17:19 | نويسنده : dabir |

شاید تاکنون برای شما این سوال مطرح شده باشد که علت افت ناگهانی سرعت کامپیوتر و کند کار کردن آن چیست و برای بهبود و یا افزایش سرعت آن می بایست چه اقدام و یا اقداماتی را انجام داد ؟ پاسخ به سوال فوق متغیر بوده و ممکن است دلایل متعددی در این رابطه وجود داشته باشد . در برخی موارد ممکن است با رعایت برخی نکات ساده در خصوص نحوه نگهداری سیستم مشکل برطرف گردد و در موارد دیگر ممکن است مجبور به ارتقاء سیستم و یا تعویض قطعات مسئله دار گردیم . در ادامه به برخی نکات اولیه به منظور بهبود کارآئی سیستم اشاره می گردد .

اجرای دقیق Scan disk : وجود اشکال در فایل های ذخیره شده بر روی هارد دیسک ممکن است کاهش کارآئی سیستم و بروز اشکالات فیزیکی هارد دیسک را بدنبال داشته باشد . با اجرای برنامه Scan disk می توان تعداد زیادی از خطاهای موجود بر روی هارد دیسک را برطرف نمود . برنامه فوق بررسی لازم در خصوص وجود اشکالات فیزیکی بر روی هارد دیسک را نیز انجام خواهد داد . بخاطر داشته باشید که با توجه به ظرفیت هارد دیسک نصب شده بر روی کامپیوتر ، فرآیند بررسی وضعیت هارد دیسک می تواند مدت زمان زیادی بطول انجامد و نمی بایست در این فاصله عملیات خاصی را انجام داد .


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 12 اسفند 1391برچسب:, | 17:4 | نويسنده : dabir |

کامپیوتر و شیوه های ارتباطی مدرن،‌ بسیاری از جنبه های زندگی امروزی را دستخوش تغییر و تحول اساسی نموده است. فکس،‌ ایمیل،‌ اتاق های چت، کنفرانس های مجازی با وب کم، روش های مدرن تجارت الکترونیک، همگی می توانند انقلابی در شیوه کار کردن ما ایجاد کنند و حقیقتا این کار را کرده اند.
در حال حاضر،‌ با نقش مهمی که کامپیوتر در پاره ای مشاغل بر عهده گرفته است، ‌و همچنین با توجه به هزینه ای تاسیس دفتر، مشکل آمد و رشد در شهرهای پر ترافیک و... سبب شده است که در کشورهایی همچون ژاپن،‌ تعداد کثیری از شاغلان، اقدام به استفاده از قابلیت های و فواید کامپیوتر و البته در کنار آن، زیر ساخت های ارتباطی و تجارت الکترونیک نموده و تجربه کار در خانه را پشت سر بگذارند. البته این کار شرایط خاص خود را دارد و در هر شغلی نمی توان به چنین کاری مبادرت ورزیده، ‌اما خب مشاغلی هم هستند که واقعا می توان با توجه به پیشرفت های تکنولوژیک، ‌آنها را در خانه انجام داد و در بسیاری از هزینه های صرفه جویی نمود در کنار آن از زحمت آمد و شد وسایر مشکلات کار در خارج از خانه رها شد. البته این مسئله دارای معایب و مزایای است که تا حد امکان بدان ها خواهیم پرداخت

به ادامه مطلب بروید ....


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 12 اسفند 1391برچسب:, | 16:47 | نويسنده : dabir |

اگر شما خود را یک کاربر حرفه ای یا حتی آماتور پی.سی بدانید، حتما ارزش میانبر های کیبرد در افزایش کارایی را درک می کنید. تقریبا اکثر کاربران، برای کار هایی مثل کپی و پیست کردن متن هایشان از کیبرد استفاده می کنند. یا وقتی وضع پایداری ویندوز وخیم می شود از میانبری مثل Ctrl + Alt + Delete استفاده می کنند. این ها میانبر های رایج و جا افتاده ای در میان کاربران هستند. اما یک بخش دیگر هم از میان بر ها هستند که در چند سال اخیر به ویندوز اضافه شده اند. اما متاسفانه بسیاری از کاربران از آن ها بی اطلاع هستند. بنابر این اگر می خواهید به طور مختصر و مفید با 15 میانبر عالی برای افزایش کارایی، آشنا شوید؛ در ادامه مطلب همراه ما باشید.

مشروح مطلب در ادامه .........


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : چهار شنبه 2 اسفند 1391برچسب:, | 12:16 | نويسنده : dabir |

رایانه یا کامپیوتر دستگاهی است که برای پردازش اطلاعات تحت یک روال معین استفاده می شود.

واژه کامپیوتر

مدتی در فارسی به کامپیوتر «مغز الکترونیکی» می گفتند. بعد از ورود این دستگاه به ایران در اوایل دهه ۱۳۴۰ نام کامپیوتر به کار رفت. واژه رایانه در دو دهه اخیر رایج شده و به تدریج جای کامپیوتر را می گیرد. واژه رایانه پارسی است و از فعل پارسی رایاندن به معنی سامان دادن و مرتب کردن آمده. معنی واژگانی رایانه می شود ابزار دسته بندی و ساماندهی.

در زبان انگلیسی طی سالیان متمادی واژه های هم ارزش بسیاری برای این واژه بکار می رفته، و کلمات دیگری نیز وجود داشته اند که از آنها به عنوان کامپیوتر یاد می شود اما معانی متفاوتی را در خود داشته اند. یف شاعرانه تری بکار می رود، tölva که واژه ایست مرکب و به معنای «زن پیشگوی شمارشگر!» می باشد. در چینی رایانه dian nao یا «مغز برقی» خوانده می شود. در انگلیسی واژه ها و تعابیر گوناگونی استفاده می شود، به عنوان مثال دستگاه داده پرداز یا data processing machine

● تعریف ها

با تعریف های بالا می توان به همهٔ ماشین های مکانیکی محاسبه مانند خط کش محاسبه و یا چرتکه نیز به همان صورت که برای ماشین های امروزی به کار می رود، رایانه گفت. البته عبارات و واژه های بهتری نیز می تواند توصیف فعالیت های این ماشین ها باشند، واژه هایی مانند: داده پرداز، سامانه های پردازش اطلاعات و همچنین کنترل گر.


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : چهار شنبه 2 اسفند 1391برچسب:, | 12:12 | نويسنده : dabir |

آيا مي خواهيد سالها به عمر كامپيوتر خود بيفزاييد. در اينجا نكاتي ساده را به اطلاع شما مي رسانيم كه از كاهش كارايي و عمر كامپيوتر جلوگيري مي كند.

بزرگترين دشمن كامپيوتر گرماست، كه باعث مي شود چيپ ها و ديگر اجزاي داخلي كامپيوتر گرم شوند. و همچنين از كارايي كامپيوتر مي كاهد.

اولين چيزي كه بايد چك كنيد اين است كه از جريان هوا در اطراف كامپيوتر خود مطمئن شويد. اگر كامپيوتر خود را در يك محفظه قرار مي دهيد. حتماً در پشت آن يك سوراخ دايره اي براي جريان هوا باز  كنيد. به طوريكه اين سوراخ مسير هواي فن كامپيوتر شما را باز نگه دارد. تا هواي خنك بتواند از داخل كيس كامپيوتر شما بگذرد.

اگر كامپيوتر را در داخل محفظه اي قرار مي دهيد، حداقل تا فضاي 10 سانتي متري پشت كيس نبايد هيچ مانعي وجود داشته باشد. تا جريان هوا برقرار شود

مطمئن شويد بالا و پشت مانيتور شما از گرد و خاك پاك شده است. كتابها، ورقهاي كاغذ، جعبه ها و ساير اشياء را روي مانيتور خود قرار ندهيد. هميشه به شكافهاي بالاي نمایشگر  توجه كافي داشته باشيد تا گرماي اضافي به راحتي دفع شود. اگر اين گرما دفع نشود گرماي اضافي به قطعات الكترونيكي نمایشگر سرايت كرده كه نتيجه آن بهم ريختگي رنگ، لرزش تصوير و مشكلات ديگري را براي آن به همراه دارد.

به ادامه بروید ......


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : چهار شنبه 2 اسفند 1391برچسب:, | 12:5 | نويسنده : dabir |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.
?