سیستمهای اطلاعاتی بازوهای موثری در سازمانها هستند که با زیر سیستمها، برنامهها و نرمافزارهای مختلف و با کاراییهای متفاوتی، هر کدام به بخشی از نیازهای اطلاعاتی مدیران و سازمانها پاسخ میدهند.
سیستم اطلاعاتی اتوماسیون آماری که از جمله سیستمهای Transaction Processing System TPS یا پردازش رخداد است، میتواند به عنوان سیستمهای تصمیم یار در اختیار سازمانها ومدیران قرار گیرد تا با کمک آن دادهها و آمارهای تولیدی سازمان متبوع خود را در همان محل عملیات ثبت، دستهبندی و منتقل کنند تا پس از آن توسط حوزه فرماندهی یا ستادی سازمان مورد پردازش و تحلیل قرار گرفته و سپس در اختیار کاربران دورن و برون سازمان قرار گیرد.
برچسبها:
اشاره :
از اوایل دهه ۱۹۹۰، ظهور نرم افزارهایی یكپارچه تحت عنوان ERP با هدف قرار دادن سازمانهای بزرگ، توسعه بسیاری پیدا كردند. این نرم افزارهای بسیار قدرتمند، پیچیده و گرانقیمت، سیستم های از پیش طراحی شدهای هستند كه پس از اعمال تغییراتی كه توسط مشاوران پیادهساز و مشاوران تحلیل فرایندهای سازمانی در آنها داده می شود، پیادهسازی و اجرا می شوند. در بسیاری از موارد، سازمان ها به دلیل اجبار در تبعیت از منطق حاكم بر این نرمافزارها، مجبور به اصلاح و بازبینی مجدد فرایندهای خود هستند.
این نرمافزارها برخلاف نرمافزارهای قدیمی كه در سازمان ها و از طریق واحدهای مختلف سازمانی توسعه می یافتند، مجموع های یكپارچهاند كه دارای ماژول های مختلف كاری هستند.
برچسبها:
در چند دهه اخیر ابداع روش های ارتباطی و تغییر نوع رفتار های ارتباطی با به وجود آمدن روش ها و تکنولوژی های جدید و تاثیر آن در زندگی و کار بشرغیر قابل انکار است بوجود آمدن شبکه های ارتباطی و گسترش آنها مانند اینترنت وماهوارها باعث شده است که مرزها روز به روز کوچکتر شود و شرایط کار و کسب در آمدتغییر کند و مردم دروافتاده ترین نقاط دنیا بتوانند براحتی با دیگر مردم جهان ارتباط برقرار کنند براحتی بتوانند از اخبار سایر نقاط دنیا با خبر شوند
در این مقاله تلاش می شود تا با تعریفی صحیح از مقوله فن آوریاطلاعات و ارتباطات و رشد و توسعه جایگاه و نقش آن را در توسعه اقتصادی –اجتماعی جوامع با در نظر گرفتن گسترش سریع اینترنت و شبکه های ارتباطی و اطلاعاتی از قبیل ماهواره ها و تغییر نگرش مردم در کسب اطلاعات و برقراری ارتباط نسبت به قدیم وتاثیر آن در بهروری مورد بررسی قرار گیرد .
برچسبها:
با آنکه فناوریهای جهانی اطلاعات و ارتباطات میزبان فعالیتهای فرامرزی مجازیاند، شهروندان غیرمجازی که در مکانهای واقعی مستقرند، فعالیتهای مجازی را تجربه میکنند. به معنای دقیق کلمه، دولتهای ملی علاقهمند به مقرراتگذاری این فعالیتها هستند.
فناوریهای جهانی اطلاعات و ارتباطات (ICTs) میتواند تحولات فوقالعاده سیاسی، فرهنگی و اقتصادی قرن بیستویکم را تسریع کند. کری (۲۸:۱۹۹۸) پیشبینی میکند که سیستمهای جهانی ارتباطی همچون اینترنتمحیط های طبیعی و نمادین را در سراسر جهان دگرگون خواهند کرد، درست همانطور که تلگراف، تلفن و راهآهن در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم باعث تحول چشماندازهای ملی و بینالمللی شدند.
برچسبها:
امروزه در هر اداره يا سازماني يكي از مشكلات بزرگ براي كاركنان و مراجعين روش نامه نگاري گردش و پيگيري آن است كه روش هاي سنتي، با توجه به توسعه سازمان ها جوابگوي نيازها نيست. با رشد و توسعه فناوري كامپيوتر و پيدايش صنعت بزرگ فناوري اطلاعات براي مشكل فوق چاره اي انديشيده شد.
اتوماسيون اداري هديه صنعت فناوري اطلاعات به بروكراسي اداري است ، ايده اي نو كه عمر آن در ايران به بيش از يك دهه نمي رسد. اتوماسيون اداري محدود به يك نرم افزار كامپيوتري براي ثبت نامه ها و چرخش آن ها در يك سازمان نمي باشد بلكه يك نوع تفكر مبتني بر فناوري جديد است كه مديران و كارشناسان را در اتخاذ تصميمات بهتر، قاطعتر و درستتر ياري ميكند.
برچسبها: